Купуй сільгосптехніку з компенсацією із держбюджету

17.10.2017

На початок жовтня 74 українським сільгоспвиробникам з держбюджету спрямовано 11,58 млн грн за програмою часткової компенсації за придбану сільгосптехніку. Про це повідомила прес-служба Мінагропроду.

посівний комплекс агро-союзНайактивніше програмою скористалися аграрії південних областей України: 39 підприємств закупили 56 одиниць техніки на суму 24,9 млн грн. Менше всього вітчизняної техніки — 10 одиниць на суму 3,0 млн грн - у рамках держпрограми придбали 7 агропідприємств північних областей.

Нагадаємо, що держава компенсує аграріям 20% вартості сільгосптехніки українського виробництва. У перелік техніки, що дотується державою, включена і продукція ТОВ «Союз-Спецтехніка» (входить до складу Холдингу "Агро-Союз"). Все посівні комплекси і культиватори нашого виробництва можна придбати з частковою компенсацією з бюджету. Це високопродуктивні ресурсозберігаючі агрегати, адаптовані для роботи за будь-якими технологіями – від традиційної до No-Till. Техніка під брендом "Агро-Союз" понад 15 років успішно працює в 5 країнах СНД і Європи.

В цілому за бюджетною програмою "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" за напрямом "Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки і устаткування вітчизняного виробництва" в держбюджеті на 2017 р. передбачено 550 млн грн.